Högt betyg för Beyoncés kritiserade privatshow

Uppdaterad
Publicerad

”Bländande”, skriver Variety om Beyoncés första ordentliga scenframträdande på fyra år som skedde endast för särskilt inbjudna gäster på ett lyxhotell i Dubai. Samtidigt luftade sångerskans fans kritik på sociala medier.

Fansen var upprörda över att hon valde att uppträda i ett land där homosexualitet kan ge upp till tio års fängelse, rapporterar NME.

Beyoncé sjöng för särskilt inbjudna journalister, artister och influerare under en påkostad och exklusiv invigningshelg för det nya hotellet Atlantis The Royal som öppnar nästa månad. Sångerskan inledde med en version av Etta James ”At last” och hade sin 11-åriga dotter Blue Ivy vid sin sida när hon sjöng “Brown skin girl”.

Inget från senaste plattan

Däremot framförde Beyoncé ingen av låtarna från det senaste och mångfaldigt Grammynominerade albumet ”Renaissance” som musiksajten Pichfork beskrivit som en hyllning till queer dansmusik.

I publiken i Dubai fanns hela Beyoncés familj, rapporterar Variety. På efterfesten uppträdde Swedish House Mafia.

Ingen fick fotografera eller filma den timslånga konserten men Hollywood Reporter har ändå publicerat en kort film från inledningen på Instagram.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.