Marisol Nichols, Molly Ringwald och Joss Whedon sörjer kollegan och vännen Luke Perry Foto: TT

Hollywood sörjer Luke Perry: ”Mitt hjärta är brustet”

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen kom beskedet att skådespelaren Luke Perry gått bort i sviterna av en stroke. Nu sörjs han av skådespelare och tidigare Hollywood-kollegor. ”Mitt hjärta är brustet”, skriver skådespelaren Molly Ringwald på Twitter.

Luke Perry medverkade under sin karriär i en rad filmer och tv-serier. Men mest känd blev han kanske för sin roll i Beverly Hills. Mellan 1990 och 2001 spelade Luke Perry Dylan McKay i den ikoniska tv-serien. Sammanlagt blev det tio säsonger som seriens, ofta solglasögons-prydde, bad boy.

Luke Perry blev endast 52 år gammal. Han drabbades av en stroke förra veckan och avled under måndagen, något som representanter till skådespelaren bekräftat för nyhetsbyrån AP.

Whedon: ”Alltid elegant”

På sociala medier visar nu Hollywood sitt deltagande. Ian Ziering, som spelade mot Luke Perry i Beverly Hills i rollen som Steve Sanders, skriver på Twitter:

”Kära Luke, jag kommer alltid att sola mig i de kära minnen vi delat de senaste trettio åren. Må din resa framåt berikas av de magnifika själar som har gått bort före dig, precis som du har gjort för dem du lämnar kvar. Gud snälla ge honom en plats nära dig, det förtjänar han”.

Buffy the vampire-skaparen och Avengers-regissören Joss Whedon skriver: ”Rolig, engagerad och alltid elegant. Han borde inte vara borta”. Luke Perry spelade rollen som Oliver Pike i filmversionen av den amerikanska tv-serien om vampyrjägaren Buffy från 1992.

Foto: Twitter/Joss Whedon

Även skådespelaren Molly Ringwald, som spelade mot Perry i Riverdale, uttrycker sin sorg. På Twitter skriver hon: ”Mitt hjärta är brustet. Jag saknar dig så otroligt mycket Luke Perry”.

Foto: Twitter/Molly Ringwald

”En underbar skådespelare”

Utöver Molly Ringwald reagerar också flertalet av Luke Perrys kollegor i tv-serien Riverdale på skådespelarens bortgång. Skådespelarna Marisol Nichols, Cole Sprouse och Casey Cott hyllar skådespelaren på sina respektive Instagram-konton.

Foto: Instagram/Marisol Nichols

Tv-programledaren Ryan Seacrest skriver: ”Luke Perry var en underbar skådespelare och verkligen unik. Att se honom i 90210 var en av anledningarna till att jag ville flytta till LA. Tänker på hans familj och vänner både framför och bakom kameran. Vila i frid.”

Foto: Twitter/Ryan Seacrest

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.