TV-serien Homeland tog hand om tre priser på Emmy-galan natten till måndagen svensk tid. Foto: Scanpix

Homeland stor Emmy-vinnare

Uppdaterad
Publicerad

Det blev ingen femte seger av fem möjliga för kritikerfavoriten ”Mad Men”. När Emmygalan gick av stapeln natten till måndagen svensk tid var det i stället spiondramat ”Homeland” som tog hem det åtråvärda priset bästa dramaserie.

Dessutom utsågs Homelands huvudrollsinnehavare Claire Danes och Damian Lewis till bästa dramaskådespelare. Sammanlagt sex priser plockade serien hem, varav två redan på Creative Arts-galan förra helgen.

”Homeland” rapporteras vara ett av president Barack Obamas favoritprogram, skriver Reuters.

”Modern Family” blev för tredje året i rad bästa komediserie och belönades även för regin samt i birollsklasserna. Jon Cryer och Julia Louis-Dreyfus erövrade var sin Emmy för bästa skådespelare i komediklassen för sina roller i ”Två och en halv män” respektive ”Veep”.

”Game Change”, om Sarah Palins och John McCains kampanj i det amerikanska presidentvalet 2008, utsågs till bästa miniserie. Jay Roach belönades för regin medan Julianne Moore, som spelar Sarah Palin, fick priset för bästa skådespelerska i miniserie. Den manliga klassen vanns av Kevin Costner för insatsen i ”Hatfields & McCoys”.

Galan hölls i Los Angeles och leddes av komikern Jimmy Kimmel.

Den 8 oktober börjar SVT sända andra säsongen av Homeland.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.