Hon gör rösten till Elsa i Frost: ”De har lyckats åldra filmen med publiken”

Uppdaterad
Publicerad

Uppföljaren Frost 2, som hade premiär på juldagen, har slagit svenskt biorekord och setts av nästan en halv miljon biobesökare, enligt Disney. Annika Herlitz, artist och röstskådespelare, gör den svenska rösten till isdrottningen Elsa.

– De har lyckats åldra filmen med sin publik så att de barn som älskade Frost när den kom kommer även tycka att den här filmen är häftig, säger Annika Herlitz i SVT:s Morgonstudion.

Filmen Frost blev den mest framgångsrika animerade filmen någonsin och de kungliga systrarna Anna och Elsa blev idoler för en hel generation av barn.

I uppföljaren Frost 2, som hade premiär på juldagen, ger sig karaktärerna Anna, Elsa, Kristoffer, renen Sven och snögubben Olof av mot en förtrollad skog för att söka systrarnas förflutna.

Enligt röstskådespelaren Annika Herlitz, som gör den svenska rösten till isdrottningen Elsa, är Frost 2 en mörkare uppföljning.

– De har lyckats åldra filmen med sin publik så att de barn som älskade Frost när den kom kommer även tycka att den här filmen är häftig och mäktig, säger Annika Herlitz.

Se intervjun med Annika Herlitz i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.