Flera anställda från Gudrun Sjödén vittnar mot om att situationen inte har förbättras och hoppas att granskningen av företaget kan ge dem upprättelse. Foto: Malin Hoelstad/SvD/TT

”Hot, trakasserier och rasistiska uttryck” – reportern om Gudrun Sjödén-granskningen

Uppdaterad
Publicerad

Karin Sörbring, reporter på Expressen, har arbetat med granskningen av Gudrun Sjödén i ett halvår och har pratat med runt 100 personer med insyn i företaget om arbetsföhållandena.

– Man har försökt internt i så många år och när ingenting hjälper så tycker de att kunderna har rätt att veta och de hoppas att det ska bli bättre för de som är kvar, säger hon.

Under arbetet med granskningen arbete träffade Expressens reporter Karin Sörbring Gudrun Sjödén själv och företagets vd Anna Adelsson. De medgav att företaget har haft arbetsmiljöproblem som de har försökt arbeta med internt men att de inte uppfattat situationen så illa som i granskningen.

Flera anställda vittnar däremot om att situationen inte har förbättras och hoppas att granskningen kan ge dem upprättelse.

Se Expressens reporter Karin Sörbring prata om granskningen i videon. SVT har sökt Gudrin Sjödén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.