Karin Hübinette Foto: Lars Pehrson / TT Bild

Hübinette återvänder till Agenda

Publicerad

Karin Hübinette gör comeback som programledare för Agenda. Hon plockades bort från programmet när hennes syster Hillevi Engström (M) blev arbetsmarknadsminister.

Journalisten Karin Hübinette fick sluta som programledare för Aktuellt och Agenda på grund av att hennes syster Hillevi Engström (M) blev arbetsmarknadsminister 2010.

Hon ersattes då av Camilla Kvarntoft och Hübinette fick andra arbetsuppgifter inom SVT. Bland annat ledde hon sin egen talkshow som bar hennes efternamn och under den senaste tiden har hon arbetat som programbeställare för nyheter och samhälle.

Flera programledare i Agenda

Samhällsprogrammet Agenda har förändrats sedan Hübinettes tid och axlas idag av flera olika programledare. Detta gör det enkelt att byta ut en programledare mot en annan om problem skulle uppstå. Exempelvis om Hillevi Engström skulle vara en aktuell gäst och om Hübinette var den tilltänka programledaren för den sändningen.

– Agenda består idag av flera olika programledare, i och med det kan Hillevi Engström som numera är biståndsminister delta i programmet utan sin systers medverkan som programledare. säger ansvarig utgivare för samhällsprogram, Eva Landahl.

Kulturnyheterna söker Karin Hübinette för en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Medier

Mer i ämnet