Game of thrones får kritik för sin senaste säsong. Foto: TT

En miljon fans: Gör om säsong 8 av Game of thrones

Uppdaterad
Publicerad

Många Game of thrones-fans är minst sagt missnöjda med senaste säsongen av fantasy-serien. Över en miljon hängivna Game of thrones-tittare har nu skrivit under en namnlista med kravet att säsong 8 görs om.

”David Benioff och DB Weiss har visat sig vara bedrövligt inkompetenta manusskrivare när de saknar källmaterial (det vill säga böckerna) att luta sig mot. Serien förtjänar en vettig sista säsong.”

Så skriver signaturen Dylan D som startat en namninsamling för att få tv-kanalen HBO att lyssna på fansen. Missnöjet med den senaste säsongen tog fart efter avsnitt 5 då många överraskades av händelseutvecklingen.

Enligt Tvline var det femte avsnittet med namnet The Bells det mest tittade Game of thrones-avsnittet någonsin. Samtidigt är The Bells det avsnitt i senaste säsongen som fått sämst betyg på sajten Rotten Tomatoes.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.