Foto: TT

”I princip kan jag köpa hur mycket biljetter jag vill”

Uppdaterad
Publicerad

SVT Dold har träffat en person, som regelbundet köper stora mängder biljetter, som menar att det är oerhört simpelt att gå runt de spärrar som de stora biljettförsäljarna har. – I princip så kan jag köpa hur mycket biljetter som jag vill. Självklart så finns det ett stopp för arenan tar bara in ett visst antal människor, men i princip.

Till en slutsåld konsert med Håkan Hellström i vinter har han köpt över 70 biljetter och därmed bundit upp en stor summa pengar, som han räknar med att få tillbaka genom att sälja biljetterna.

– Jag brukar köpa en massa biljetter till de konserter som jag själv vill gå på och då köper jag mycket fler än vad jag själv behöver, säger han.

Har gjort det i flera år

Han menar att det är väldigt lätt att köpa massor av biljetter, och att han, trots att han gjort detta i många år, aldrig hört något från biljettförsäljaren.

– Jag köper bara så många som jag vill ha och jag har inte funderat på att lura Ticketmaster eller någon annan, utan jag köper med samma kreditkort. Jag köper till och med i mitt eget namn på mitt eget Ticketmasterkonto. Du måste ju vara inloggad på ditt konto. Det är ju steg ett. Om de har nåt emot det då kan de göra på andra sätt. Men, nu kan du köpa, i alla fall enligt mig, oändligt många biljetter på ett konto. Med samma kreditkort.

Men om du går till ett biljettombud och hämtar ut dina 70 biljetter, är det ingen som säger något då?

– Nej. Aldrig hänt. Senast när jag hämtade ut så...han frågade bara: Nästa bokningsnummer, nästa bokningsnummer, nästa bokningsnummer.

Ticketmaster kommenterar

SVT har sökt Ticketmaster i Sverige för en kommentar men blev hänvisade till presstjänsten i London som skickade en kommentar (i översättning):

”Ticketmaster investerar miljoner i teknologi och personal för att identifiera och blockera dålig aktivitet på våra sajter. Om Ticketmaster får se bevis på missbruk av biljetter på vår sajt, kommer vi omedelbart att vidta åtgärder och annullera dessa biljetter.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.