• Viktigt meddelande:

    Till allmänheten i Lekeberg i Örebro län: Det kommunala dricksvattnet i Fjugesta, Gropen och Kvistbro kan vara förorenat och bör kokas före förtäring. För mer information lyssna på P4 Sveriges Radio eller gå in på Lekebergs kommuns hemsida. Läs mer

”If only you” är årets mest spelade låt

Publicerad

95 062 gånger har Dannys ”If only you” spelats i radio det senaste året. Det gör den till årets mest spelade låt. Ikväll belönas låtskrivarna bakom låten på Radiogalan i Stockholm.

– Det känns ascoolt och är verkligen en fjäder i hatten, säger Michel Zitron till Aftonbladet. Michael Zitron har skrivit låten tillsammans med Sophia Somajo och Vincent Pontare.

De tre unga musikskaparna har alla tidigare erfarenhet. Sophia Somajo är 23 år gammal och ligger bakom låtar som Darins ”The thing about you” och Backstreet Boys ”Evergreen”. Michel Zitron är född 1981 och var med i Idol förra året. Han har skrivit ”Jennie let me love you” till E.M.D och ”El libro” till DJ Mendez. Vincent Pontare är född 1980 och ligger bakom ”I believe” med Agnes Carlsson och ”Do you love me” med Amanda Jenssen samt egna radiohiten ”Miss Blue”.

– Det är första gången vi delar ut Stimgitarren Platina till den mest spelade låten i radio, och det är roligt att få uppmärksamma den yngre generationen musikskapare, säger Susanne Bodin, kommunikationschef på Stim, i ett pressmeddelande.

På STIMs tio-i-topp-lista över mest spelade låtar finns förutom forna Idol-deltagarna Danny och Måns årets schlagerbidrag med Charlotte Perrelli. Först på tiondeplats dyker en icke-svensk grupp upp. ”Something right” med Backstreet Boys är årets mest spelade utländska låt.

Föregående års pristagare av Stimgitarren Platina har varit upphovsmän som skrivit merparten av musiken från det årets publikmässigt mest framgångsrika turné. I år ges utmärkelsen istället till musikskaparna bakom årets mest spelade låt. Stimgitarren Platina har tidigare delats ut till bland andra Per Gessle, Lars Winnerbäck och Jocke Berg.

– Det känns jävligt coolt att Jocke Berg har fått det. Det är nästan mest coolt av allt, säger Michel Zitron till Aftonbladet.

Priset delas ut på Radiogalan i Stockholm i kväll.

Mest spelat i radio 2008

Visa

1. If Only You (Michel Zitron – Vincent Pontare – Sophia Somajo) framförd av Danny
2. 100 år från nu (David Stenmarck – Martin Stenmarck) framförd av Martin Stenmarck
3. Miss Blue (Gustav Jonsson – Vincent Pontare – Sophia Somajo) framförd av Vincent
4. Brother Oh Brother (Henrik Wikström – Fredrik Kempe) framförd av Måns Zelmerlöw
5. Pärlor åt svin (Anders Henriksson – Magnus Uggla) framförd av Magnus Uggla
6. Empty Room (Bobby Ljunggren – Aleena) framförd av Sanna Nielsen
7. Här står jag (Henrik Wikström – Bobby Ljunggren – Sonja Aldén) framförd av Sonja Aldén
8. Hero (Fredrik Kempe – Bobby Ljunggren) framförd av Charlotte Perrelli
9. Curly Sue (Patrik Frisk – Takida) framförd av Takida
10. Something Right (Arnthor Birgisson – Rami Yacoub – Savan Kotecha) framförd av Westlife
Mätningen har gjorts sedan Radiogalan 2007

Källa: Stim

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer