Sara Skyttedal får ingen resning av HD. Foto: Pontus Lundahl/TT

Ingen HD-prövning för Sara Skyttedal i tvisten med DN

Uppdaterad
Publicerad

Patent- och marknadsdomstolen slog fast i oktober att det inte var brottsligt av Dagens Nyheter att publicera bilder från Sara Skyttedals (KD) Facebook-sida. Skyttedal överklagade till HD som väljer att inte pröva frågan vidare, rapporterar nyhetsbyrån Sirén.

2015 publicerade Dagens Nyheter bilder på den kristdemokratiska politikern Sara Skyttedal i ett israeliskt militärfordon. Skyttedal stämde tidningen med hänvisning till att hon äger upphovsrätten till bilderna, som DN använt utan att fråga om lov.

Patent- och marknadsdomstolen bedömde dock att både upphovsrättslagen och EU-rätten ger DN rätt. Rätten hänvisade bland annat till att bilderna publicerades i samband med en nyhetshändelse och att det fanns ett informationsintresse.

Skyttedal begärde resning av Högsta Domstolen i april, men nu skriver HD att ”Sara Skyttedal inte har visat någon omständighet som kan föranleda resning i målet”, rapporterar nyhetsbyrån Sirén.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer