Arkivbild. Årets Oscarsgala, den 92:a i ordningen, äger rum den 9 februari. Nomineringarna i de olika priskategorierna presenteras den 13 januari. Foto: Chris Pizzello/AP/TT

Ingen värd på Oscarsgalan – i år heller

Uppdaterad
Publicerad

För andra året i rad och för tredje gången någonsin kommer Oscarsgalan att stå utan en värd.

Årets Oscarsgala kommer inte att ledas av en officiell värd, uppger Karey Burke, vd för tv-bolaget ABC som sänder galan.

– Låt mig bekräfta detta här och nu. Tillsammans med Oscarsakademin har vi bestämt oss för att inte ha någon traditionell värd det här året, säger han.

2019 års gala var den första sedan 1989 som hölls utan en värd efter att den tilltänkta värden, komikern Kevin Hart, avsagt sig uppdraget då han kritiserats för homofobiska Twitterinlägg.

Hålls 9 februari

Fokus låg i stället på de Hollywoodstjärnor som presenterade vinnarna och ett musikaliskt öppningsnummer signerat rockbandet Queen. ABC kunde sedan glädjas åt att det årets gala bröt en fyra år lång trend av sjunkande tittarsiffror.

Karey Burke förklarar att man i år vill spinna vidare på förra årets succé som, enligt honom, innehöll ett ”enormt underhållningsvärde, stora musiknummer och mycket komik”.

Årets Oscarsgala, den 92:a i ordningen, äger rum den 9 februari. Nomineringarna i de olika priskategorierna presenterades den 13 januari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.