Det kommer att dröja innan världen får svar på varför Prince dog. Foto: TT

Inget tyder på att Prince begick självmord

Uppdaterad
Publicerad

Obduktionen på artisten Prince kommer att ta flera veckor, därför finns det ännu ingen dödsorsak. I nuläget finns det ingenting som tyder på att brott eller självmord orsakat stjärnans död, sade en lokal polischef vid en presskonferens på fredag kväll svensk tid.

Stjärnan hittades livlös under torsdagen i en hiss i sitt hem utanför Minneapolis. Man inledde hjärt- och lungräddning, men artistens liv gick inte att rädda. Han konstaterades avliden 10:07 lokal tid.

Enligt polisen fann man inga tecken på att hans kropp utsatts för våld. Men då ingen bevittnat händelsen har man inlett en utredning. Platsen har undersökts, men polisen vill inte svara på om man beslagtagit några föremål.

Artisten Prince död

En journalist vid pressträffen undrar om man hittat ett självmordsbrev.

– Vi har i nuläget ingen anledning att tro att detta var ett självmord. Men det är tidigt i utredningen och vi kommer att fortsätta att undersöka omständigheterna, svarar Jim Olson, lokal polischef i Carver County, Minneapolis.

Veckor innan obduktionen är klar

Det kan ta flera veckor innan obduktionen är klar och tills dess pågår en utredning, sade polischefen som underströk att det inte är ovanligt att en obduktion tar så lång tid.

Artisten hade den senaste tiden dragits med hälsoproblem. Enligt uppgifter till nyhetsbyrån AP, ska Prince ha planerat att göra ett par uppträdanden i St. Louis under veckan, men som fick ställas in på grund av hans sjukdomstillstånd.

Prince ställde även in ett par spelningar i Atlanta den 7 april på grund av influensa. Spelningar som han senare kompenserade för i efterhand och genomförde veckan därpå.

Den amerikanska nöjessajten TMZ har rapporterat att de har uppgifter på att Prince ska ha behandlats för en drogöverdos i förra veckan. Polisen vägrade kommentera de uppgifterna vid presskonferensen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Artisten Prince död

Mer i ämnet