Foto: TT

Uppgifter: Inhyrda musiker bakom Ghosts masker

Uppdaterad
Publicerad

Enligt ett uttalande från bandmedlemmarna i det maskerade svenska hårdrocksbandet Ghost är det inhyrda musiker och inte originalmedlemmarna själva som spelar under bandets pågående turné. Detta då sångaren Papa Emeritus förbjudit dem att delta.

Som Kulturnyheterna tidigare rapporterat om har fyra av medlemmarna i det hyllade hårdrocksbandet Ghost stämt bandets sångare för att ensam ha inkasserat bandets samtliga intäkter under flera år.

Och enligt ett uttalande från bandmedlemmarna med anledning av stämningsansökan som under onsdagen skickats till Kulturnyheterna är det inte heller originalmedlemmarna som deltar under bandets pågående Englandsturné – istället ska sångaren Papa Emeritus ha anlitat inhyrda musiker som spelar i det maskerade bandet.

Hårdrocksbandet Ghost från Linköping

Anlitade inhyrda musiker

Bandmedlemmarna skriver att de, då de försökt komma till rätta med kontraktssituationen 2016, anlitat en advokat och då nåtts av beskedet att sångaren Papa Emeritus inte längre ville att de skulle delta på kommande turnéer.

Papa Emeritus ska därefter istället ha anlitat inhyrda musiker under bandnamnet Ghost – något övriga bandmedlemmar i uttalandet beskriver som att: ”vår vokalist och forne vän försöker på ett subtilt och skamlöst sätt förvandla Ghost från ett band till ett ”soloprojekt” med inhyrda musiker.”

Kulturnyheterna har inte lyckats nå Papa Emeritus, men han säger till tidningen Corren att hans juridiska ombud ska granska stämningen men att han själv inte vill kommentera den.

Förband till Iron Maiden

Ghost är ett av Sveriges internationellt mest framgångsrika hårdrocksband och ska i sommar vara förband till Iron Maiden under deras Nordamerikaturné.

Gruppen har sedan 2010 gjort ungefär 500 konserter runt om i världen, och vann i februari en Grammis för bästa hårdrock/metal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hårdrocksbandet Ghost från Linköping

Mer i ämnet