Foto: Claudio Bresciani/TT

Ghostmålet prövas i hovrätten

Uppdaterad
Publicerad

Tvisten mellan Tobias Forge, frontman i hårdrocksbandet Ghost, och hans forna bandkollegor tas upp i hovrätten.

Båda parterna överklagade målet från tingsrätten, där Tobias Forge fick rätt gentemot sina tidigare kollegor.

Forge vill nu bland annat ha ersättning för sina rättegångskostnader i sin helhet. De f d bandmedlemmarna fortsätter yrka att de har rätt till ersättning från musikutgivningar och från turnéer. De vill också att Forge ska betala deras rättegångskostnader i tingsrätten, en summa på 2 878 614 kronor.

Anklagades för att betala ut ”slavlöner”

Medlemmarna anklagade sångaren för att ha lagt beslag på bandets intäkter från turnéer och inspelningar under flera år och för att inte ha delat med sig annat än i små förskottsbetalningar, eller ”slavlöner”.

I sin stämning krävde de att Forge ska redovisa bandets samtliga intäkter och kostnader under åren 2011–2016 för att sedan kunna kräva honom på ersättning.

Tidigare i februari avslog hovrätten de tidigare deltagarnas invändning om att rättens ordförande i tingsrätten varit jävig, då de båda var medlemmar i Svenska Frimurareorden. Målet ska nu prövas i hovrätten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Hårdrocksbandet Ghost

Mer i ämnet