Foto: Silvia Izquierdo/AP/TT

Hovrätten: Inget jäv i Ghosträttegången

Uppdaterad
Publicerad

Medlemmarna i hårdrocksbandet Ghosts invändning om jäv avslås av hovrätten och saken kommer inte att prövas igen av tingsrätten. Det meddelade Göta hovrätt under måndagen.

Det var i november 2018 som rådmannen vid Linköpings tingsrätt anklagades för jäv av de tidigare bandmedlemmarna eftersom både han och sångaren i bandet är medlemmar i Svenska Frimurareorden. Rådmannen hade nämligen gett Ghost-sångaren och låtskrivaren Tobias Forge rätt i den ekonomiska tvisten mot tidigare bandmedlemmar.

Den ursprungliga tvisten handlade om att fyra tidigare bandmedlemmar i hårdrocksbandet Ghost stämt sångaren och låtskrivaren Tobias Forge,då de anser att de fått för lite ersättning från musikutgivningar och turnéer med bandet.

Tobias Forge menade att de fyra bara var inhyrda musiker och att det var han själv som ensam stod bakom Ghost och dess framgång. Tingsrätten gav Forge rätt och de förlorande bandmedlemmarna dömdes att betala Tobias Forges rättegångskostnader på 1.343.560 kronor.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Hårdrocksbandet Ghost

Mer i ämnet