Foto: TT/Christian Palma

Ghost-domen kommer att överklagas

Uppdaterad
Publicerad

I onsdags kom domen i tvisten där fyra tidigare bandmedlemmar i hårdrocksbandet Ghost stämt sångaren och låtskrivaren Tobias Forge. Linköpings tingsrätt gav Forge rätt i tvisten, men idag meddelar advokaten Michael Berg till SVT Öst att domen kommer att överklagas.

– Vi vill inte lämna några kommentarer i övrigt kring överklagandet i nuläget, säger Michael Berg.

Tvisten är vida känd i musikbranschen och grunden ligger i att bandmedlemmarna anser att de har fått för lite ersättning från musikutgivningar och från turnéer med Ghost.

Enligt låtskrivaren och frontfiguren Tobias Forge har det inte funnits några avtal som ger de tidigare medlemmarna rätt till insyn eller ekonomisk ersättning och att de var betrakta som inhyrda musiker.

Tingrätten gav Tobias Forge rätt i tvisten, men enligt bandmedlemmarnas advokat kommer domen att överklagas.

”Sammantaget har kärandena inte förmått visa att avtal mellan dem, eller någon/några av dem, och Tobias Forge ingåtts avseende ett gemensamt ändamål och förpliktelse att verka för detta i musikgruppen Ghost på sätt som är att bedöma som enkelt bolag. Tingsrätten ogillar således käromålet i dess helhet.”

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.