Simon Häggström är polis och författare. Foto: Lars Pehrson/SvD/TT

”Insats torsk”-polis aktuell med ny kriminalroman

Uppdaterad
Publicerad

Simon Häggström är som polis specialiserad på prostitution och människohandel, nu senast var han med vid den omtalade ”insats torsk” där en tv-kändis greps för att ha köpt sex. Vid sidan av polisarbetet skriver Simon Häggström kriminalromaner.

Simon Häggströms nya bok heter I skuggan av Sektor fem – hans andra kriminalroman om Markus Lundström och Natalia Volotkova vid människohandelsgruppen i Stockholm.

Boken utspelar sig i Sverige och Rumänien och läsaren får följa hallick, prostituerad och polis i en tragisk traffickinghärva.  Allt är fiktivt, men samtidigt allt för sant.  

I boken reflektera Simon Häggström inte bara över kriminalitet och orättvisor, utan också polisarbets baksidor – byråkrati och bitterhet, och svårigheten med att gå från traffickingbrott till fredagsmys med familjen. 

Se intervjun med Simon Häggström i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.