Så här såg skådespelarensemblen ut när ”The Matrix revolutions” hade premiär 2003. Arkivbild. Foto: Chris Pizzello/AP/TT

Inspelningen av The Matrix 4 stoppas

Uppdaterad
Publicerad

Inspelningen av actionfilmen The Matrix 4 stoppas. Den är en i raden av flera andra produktioner som stoppas på grund av spridningen av det nya coronaviruset.

Delar av filmen spelades nyligen in i San Francisco innan det var dags för ett miljöombyte i Berlin, men på grund av de rådande restriktionerna i den tyska huvudstaden har produktionen bommat igen. Den kommer att återupptas vid ett senare, obestämt, datum, skriver Deadline.

I The Matrix 4 ska Keanu Reeves och Carrie-Anne Moss reprisera sina roller från de tre första filmerna i serien.

Coronaviruset och kulturen

Flera tv-inspelningar pausas också

Flera andra produktioner har också stoppats på grund av virusets spridning, däribland inspelningen av den brittiska kriminalserien Line of Duty. Även gangsterserien Peaky blinders sjätte säsong blir fördröjd då inspelningen senarelagts för att förhindra smittspridningen.

BBC har ännu inte meddelat hur länge de och seriernas respektive produktionsbolag kommer att avvakta innan inspelningarna kan återupptas igen men säger att de följer utvecklingen och tar beslut från fall till fall.

Inspelningen av den andra säsongen av tv-serien The Witcher har också stoppats. Netflix har pausat inspelningen i Storbritannien i två veckor skriver Variety.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset och kulturen

Mer i ämnet