Musikern Anders Teglund är aktuell med skivan Restriktioner – piano för en hand. Foto: Martin Grill

Pianisten Anders Teglund valde att spela in sitt nya album med en hand

Uppdaterad
Publicerad

Att förlora en hand eller en arm kan vara varje pianists största fasa. Men vad händer om man bara får använda en hand? Inför sitt kommande album gav musikern Anders Teglund sig själv en hård restriktion – att bara använda en hand.

– I höstas när det kom nya restriktioner då kändes det lite hopplöst och det fanns ingen kraft kvar för att hantera den här nya situationen och då kände jag att: jag vill ha något värre. Vad är det värsta som man kan råka ut för som pianist? Det är ju att förlora en arm eller hand, säger musikern Anders Teglund.

– Det är en skräck som jag har. Då tänkte jag att då får jag bara spela med en hand nu.

Anders Teglund är musiker och förläggare bakom bokförlaget Teg Publishing. Som musiker har han bland annat spelat med artister som Mattias Alkberg och Cult of Luna.

2019 debuterade han under eget namn med skivorna Björkris 1 och 2 om livet i en hyresrätt. Restriktioner – piano för en hand är hans fjärde album och en positiv skiva om de möjligheter som begränsningar kan tillföra.

– Den handlar inte om begränsningar och brister utan om vad man klarar av och om tacksamhet över att kroppen finns och att man frisk.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.