Jerry Springers talkshow startade 1991 Foto: TT

Jerry Springer lägger ned efter 27 år

Uppdaterad
Publicerad

Slagsmål på bästa sändningstid, det var The Jerry Springer shows programidé. Nu lägger programmet ned efter 27 år i TV-rutan, på grund av rasande tittarsiffror.

Den skandalomsusade TV-serien, där gästerna inte sällan hamnade i slagsmål med varandra över otrohetsaffärer, vårdnadstvister och andra familjeproblem läggs ned. Detta enligt bolaget CW, som äger programrättigheterna.

Programmet har tappat tittare i ett stadigt tempo de senaste åren och detta ska alltså vara anledningen till nedläggningen. CW har dock meddelat att de kommer fortsätta sända repriser.

Större än Oprah

Tabloidprogrammet har sänts sedan 1991 och hade sin storhetstid fram till tidigt 2000-tal. Programledaren Jerry Springer, har sin bakgrund inom politiken och har varit med sen starten.

Från början var programmet en seriös talkshow, med fokus på just politiska frågor, men för att öka tittarsiffrorna gick man över till ett mer sensationsinriktat innehåll. Programmet hade under sin guldålder bättre tittarsiffror än exempelvis Oprah Winfreys talkshow. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.