John Legend Foto: Alberto E. Rodriguez/TT

Full pott i priser – John Legend har nu Emmy, Grammy, Oscar och Tony

Publicerad

John Legend är en av 15 personer som har uppnått en så kallad EGOT. Det innebär att han har vunnit fyra av industrins tyngsta pris, nämligen Emmy, Grammy, Oscar och Tony. Under lördagen vann multitalangen en Emmy, för sin huvudrollsprestation i en tv-sänd version av musikalen Jesus Christ superstar.

John Legend har även producerat musikalen tillsammans med musikalrävarna Andrew Lloyd Webber och Tim Rice, som även de kvalade in till den korta listan av EGOT-vinnare.

Priset delades ut under Creative arts Emmy awards, en gala som syftar till att prisa prestationer bakom kameran i amerikansk tv, och fungerar som en systerproduktion till den stora Emmygalan som går av stapeln den 17: September, skriver DN.

John Legend har sedan tidigare vunnit hela tio Grammys, en Oscar för sin låt Glory, samt en Tony för Boradwayproduktionen Jitney. Med Emmy-vinsten i bagaget blev John Legend även den första afroamerikanska mannen att uppnå alla fyra priser. 

– Innan ikväll hade endast 12 personer vunnit en Emmy, en Grammy, en Oscar och en Tony. Sir Andrew Lloyd Webber, Tim Rice och jag har nu anslutit oss till den gruppen när vi vann en Emmy för deras legendariska show Jesus christ superstar. Så glad att jag har fått vara en del av det här teamet. Jag är hedrad att de valde att förlita sig som mig i rollen som Jesus, skriver han på sin instagram.

Andra stora namn som har vunnit alla fyra priser är Mel Brooks, Whoopi Goldberg och Audrey Hepburn.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.