Josefine Lindstrand 2009 års Jazz i Sverige-artist

Uppdaterad
Publicerad

Rikskonserter och dess skivbolag Caprice records har utsett Josefine Lindstrand till nästa års Jazz i Sverige-artist. Utmärkelsen innebär bland annat möjligheten att ge ut en egen skiva.

I februari nästa år ger Caprice records ut Lindstrands debutalbum There Will Be Stars. Därefter väntar ett flertal konserter både i Sverige och utomlands.

Pianisten och sångerskan Josefine Lindstrand samarbetar med den brittiske pianisten och kompositören Django Bates samt den svenska popartisten Maia Hirasawa.

– Det betyder jättemycket. Dels är det här en utmärkelse som jag har vetat vad det var för någonting. Jag lyssnade otroligt mycket på Stina Nordenstams första skiva som var en Jazz i Sverige-skiva, och så har jag följt det sedan dess, har vänner som har fått det – ja, det kändes bara jättekul att få vara en i ledet av alla dom fantastiska musiker som har fått det, säger Josefine Lindstrand till SR-programmet Mitt i musiken.

Anders Silvergren Blåder

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.