Gregg Henry spelar Julius Caesar lite för likt president Trump, tycker Delta Airlines. Foto: TT / AP

Julius Caesar för lik Trump – sponsorerna lämnar Shakespeare in the park

Flygbolaget Delta Airlines och Bank of America slutar sponsra Public Theatres årliga teaterfestival ”Shakespeare in the park”. Anledningen? Julius Caesar är för lik Donald Trump.

Teaterfestivalen ”Shakespeare in the park” i Central Park i New York har fått problem. Två tunga sponsorer drar sig ur då de tycker man gjort Julius Caesar för lik Donald Trump.

Och likt är det. Årets Julius Caesar har stor blond kalufs, blå kostym med en liten stjärnbaner-pin på kavajslaget och lång röd slips.

Liknar Melania

Hans fru Calpurnia har också likheter med verklighetens första amerikanska dam. Hon talar med östeuropeisk accent och klär sig i dyra designerkläder.

I presentationen beskriver Public Theatre Julius Caesar som en populistisk och irrelevant magnat, och att en uppsättning aldrig tidigare känts så förankrad i samtiden.

Flygbolaget Delta Airlines säger i ett uttalande att teatern gått över den goda smakens gräns och att uppsättningen inte speglar företagets värderingar, rapporterar BBC.

Mångåriga sponsorer

Både flygbolaget och Bank of America, som också drar tillbaka sitt stöd till produktionen, har sponsrat Shakespeare in the park i flera år.

Uppsättningen är regisserad av Oskar Eustis och spelas i Central Park till och med den 18 juni.

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Senaste avsnittet i SVT Play