Aino Jawo och Caroline Hjelt. Foto: SVT

”Vi hade poolfest med Rolling Stones”

Uppdaterad
Publicerad

Dagens kulturprofiler minns ett kändistätt poolparty från året som gått, och berättar vilken pryl de aldrig missar att ta med sig på resan.

Aino Jawo och Caroline Hjelt i electroduon Icona Pop beskriver sin tillvaro som ett fantastiskt kreativt kaos. Under året har de släppt skivan ”Icona Pop” och flugit som pingponbollar mellan spelningar och dj-gig i Europa och USA.

Bästa festminnet från 2012?

Julkalendern 2012

Aino: – Coachella, helt klart. (Stor musikfestival i Kalifornien). Vi hade en poolfest tillsammans våra vänner Milk Studios och Rolling Stones,  och då kom Thom Yorke dit en dag, han hade dj:at på Coachella. Det var lite sjukt, han är så cool.

Vilken var den bästa festmusiken under 2012?

Caroline: – Vi lyssnar på så mycket olika musik, vi blir mer kära i låtar.

Aino: – Håkan Hellström är fantastisk musik att avsluta – och påbörja en kväll med! Mycket elektronisk lite hårdare musik, mycket trummor gillar vi, lite djungelaktigt.

Vad var det konstigaste som hände er under året?

Caroline: – Det var en man som fick en hjärtinfarkt bredvid dig på flyget till Berling.

Aino: – Det var sjukt läskigt. Det gick ett tag, han blev helt blå. Vi försökte få liv i honom. Det en läkare på planet, och efter ett tag så vaknade han till.

Vad har ni alltid haft med er på era resor under året?

– Dator, hörlurar. Och en extremt ful nackkudde som vi köpte i Las Vegas.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Julkalendern 2012

Mer i ämnet