Artisten Justin Bieber har tvingats till en paus från uppträdanden. Foto: Instagram & Charles Sykes/Invision/AP

Justin Bieber förlamad i ansiktet

Uppdaterad
Publicerad

Artisten Justin Bieber har tvingats ta en paus från uppträdanden. I ett inlägg på Instagram berättar han hur han drabbats av Ramsay Hunts syndrom – en virusrelaterad sjukdom som förlamat delar av ansiktet. Tillståndet är dock inte permanent.

– Som ni kan se blinkar inte det här ögat. Jag kan inte le på den här sidan av ansiktet, den här näsborren rör sig inte. Det är en fullständig förlamning på den här sidan av mitt ansikte, säger Bieber i ett Instagraminlägg som publicerades på fredagskvällen.

CNN skriver att syndromet uppstår när ett utbrott av bältros påverkar ansiktsnerver nära ett öra. Förutom ansiktsförlamning kan det också orsaka hörselnedsättning i det drabbade örat.

Bieber har tvingats skjuta upp flera konserter och vänder sig till fansen i videoklippet.

– Det här är ganska allvarligt, som ni kan se. Jag önskar att det inte vore så, men uppenbarligen säger min kropp att jag måste dra ner på tempot, säger han och fortsätter:

– Jag hoppas att ni förstår. Jag kommer att använda den här tiden till att bara vila och slappna av och komma tillbaka till 100 procent så att jag kan göra det jag är född att göra.

Han berättar att kroppen kommer att återgå till det normala men uppger samtidigt att han inte vet hur lång tid det kommer att ta.

– Jag har hopp och jag litar på Gud, säger Justin Bieber.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.