Kalle Moraeus tar över Så ska det låta

Uppdaterad
Publicerad
Efter sju år lämnar nu Peter Settman över stafettpinnen till Kalle Moraeus.

– Det känns fantastiskt trevligt. Jag var mycket överraskad när frågan kom och nu är jag väldigt taggad, säger Kalle Moraeus till SVT.

Svårt att fylla Settmans skor

Hans plan är att försöka vara sig själv, men vet inte om han kommer kunna fylla Peter Settmans skor.

– Det är enormt stora skor, de kan jag aldrig fylla. jag måste försöka göra min egen grej. Jag är jätteglad och tacksam för det här.

Peter Settman har lett Så ska det låta i sju år, sedan han tog över efter Peter Harrysson.

– När jag hörde ”Kalle Moraues” sa alla fibrer i min kropp att det blir skitbra. Programmet kommer fortsätta vara väldigt omtyckt, men det går inte att jämföra Kalle och mig. Han är väldigt musikalisk och kommer föra in musikalitet i programmet, säger Peter Settman till SVT.

Själv ska han leda ett nytt hemligt program, ”bred familjeunderhållning”.

Lång erfarenhet

Kalle Moraeus har lång erfarenhet som både musiker och programledare. Från början var han anställd vid Kungliga filharmoniska orkestern men har sedan dess framträtt i en rad musikaliska sammanhang, inte minst som medlem i Benny Anderssons Orkester och Orsa spelmän.

Han har också framträtt i en rad tv-program, bland annat i Allsång på Skansen och Körslaget, och dessutom haft ett eget program, Moraeus med mera, i SVT de två senaste åren.

2011 var han julvärd i SVT.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer