Rossy de Palma, Xavier Dolan och Sienna Miller. Foto: TT Bild.

Kändistätt i årets Cannesjury

Uppdaterad
Publicerad

Skådespelaren Sienna Miller och regissören Xavier Dolan tar plats i årets jury på filmfestivalen i Cannes.

Nu har Cannes släppt namnen på jurymedlemmarna som kommer att dela ut priser till de bästa prestationerna på årets filmfestival.

Skådespelaren Sienna Miller och regissören Xavier Dolan kommer att delta i juryarbetet vid sidan av bland andra den spanska skådespelaren Rossy de Palma. Sedan tidigare är det känt att det kommer att vara filmbröderna Joel och Ethan Coen som håller i ordförandeskapet i juryn.

Filmfestivalen i Cannes 2015

Regissören Guillermo del Toro, med filmer som bland annat ”Pans labyrint”, och skådespelaren Jake Gyllenhaal kommer också att få säga sitt om de tävlande filmerna i Cannes.

Bergman i fokus

Filmfestivalen i Cannes inleds 13 maj och pågår till 24 maj. Årets festivalaffisch pryds av Ingrid Bergman och uppmärksammar att det nu är hundra år sedan den svenska filmstjärnans födelse.

Filmaren Stig Björkmans dokumentär ”Jag är Ingrid”, som gjordes tillsammans med skådespelerskans dotter Isabella Rossellini, kommer att visas under sektionen ”Cannes classics”.

Fakta: Juryn i Cannes

Joel och Ethan Coen, juryordföranden

Sienna Miller, skådespelare

Jake Gyllenhaal, skådespelare

Guillermo del Toro, regissör

Rossy de Palma, skådespelare

Sophie Marceau, skådespelare

Rokia Traore, artist och kompositör

Xavier Dolan, regissör

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Filmfestivalen i Cannes 2015

Mer i ämnet