Madonna. Foto: Ap/Scanpix

Kärleksoffer fascinerar Madonna

Uppdaterad
Publicerad

Madonna har återigen satt sig i regissörsstolen, trots det svala mottagandet för hennes förra film ”Filth and Wisdom”. Nu befinner hon sig i Venedig för att vara med när hennes nya film ”W.E.” har premiär på den pågående filmfestivalen.

Den första filmen fick hård kritik från flera kritiker, men det var inget som hindrade Madonna från att ge sig in i ett nytt filmprojekt.

– Sådant har aldrig fått mig att inte fortsätta för jag tycker att jag har fått ganska hård kritik under alla år, säger Madonna till SVT:s utsände Gunnar Rehlin.

Venedigs filmfestival

Tror du att det du gör skulle bedömas annorlunda om de inte visste att du stod bakom det?

– Ja, jag tror att en del skulle se mina filmer mer objektivt då.

Kunglig romans

Manuset till filmen har Madonna skrivit tillsammans med Alek Keshishian som hon också samarbetade med i samband med att filmen ”In Bed with Madonna – sanning eller konsekvens?” spelades in 1991.

Den nya filmen handlar om förhållandet mellan den brittiske kungen Edward VIII och amerikanskan Wallace Simpson. Som en följd av förhållandet valde kungen att abdikera efter bara ett knappt år på tronen för att kunna gifta sig med Wallis Simpson, som vid den här tiden inväntade sin andra skilsmässa. Edward VIII undvek en konstituionell kris genom att abdikera istället för att gifta sig med Simpson när han fortfarande var kung.

En parallellhistoria i filmen handlar om en romans mellan en gift kvinna och en rysk säkerhetsvakt.

Vad fick dig att vilja göra en film om just Wallis Simpson?

– Jag fascinerades över historien, att offra allt för kärleken.

Vill inte välja

På en presskonferens i Venedig fick Madonna frågan om hon skulle gett upp sin tron för en man eller kvinna.

– Hm, jag tror att jag skulle kunna ha båda delarna. Eller alla tre, svarade regissören med ett skratt.

Nytt album

Trots att Madonna alltså kan skriva dit regissör på sitt visitkort är det hennes musikkarirär som alltid stått i förgrunden.

Hon har börjat lite smått på sitt nästa album men räknar med att arbeta med sina nya låtar i en musikstudio under hela hösten.

– Jag är inte helt säker men den första singeln kommer att ges ut i februari eller mars.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Venedigs filmfestival

Mer i ämnet