Kathy Griffin kommer till Sverige i november. Foto: AP/TT

Kathy Griffin kommer till Sverige

Uppdaterad
Publicerad

”Laugh your head off” heter komikerns nya föreställning. Titeln syftar på det foto av Griffin där hon poserar med en mask föreställande Donald Trumps avhuggna huvud.

Efter att fotot med vad som ser ut att vara en halshuggen Trump publicerats fick Griffin sparken från ett återkommande uppdrag för CNN och ett företag som anlitat henne för en annons ändrade sig också om hennes medverkan.

LÄS MER: CNN bryter med Kathy Griffin

Komikern lade upp ett par dagar senare upp en video där hon bad om ursäkt och sade att hon gått över gränsen.

Vad som först verkade vara en ekonomisk katastrof för Griffin (”Jag tror inte jag kommer ha en karriär efter det här”, sade hon kort efter fotokritiken) verkar nu ha blivit en kassako. ”Laugh your head off” är Griffins första turné utanför USA.

”Vem kunde ana. Ett foto ledde till erbjudanden från hela världen. Jag ser fram emot att få publiken att skratta och berätta hela den fåniga men roliga historien”, säger Kathy Griffin i ett pressmeddelande.

Kathy Griffin kommer till Stockholm och China Teatern den 22 november.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.