Hanne Kjöller JK-anmäls

Uppdaterad
Publicerad

Hanne Kjöllers ”En halv sanning är också en lögn” har kritiserats för att innehålla faktafel. Nu JK-anmäls hon och förlaget av en av personerna hon skriver om i sin bok.

Det är mannen som i Kjöllers bok felaktigt pekas ut som ägare till en till en värdefull bostadsrätt som ligger bakom anmälan, det skriver SvD. Hans fall var det första som uppmärksammades och Kjöller har medgett att hon hade fel.

– Det känns förfärligt, jag är jätteledsen, både för den person det drabbat och förstås för min egen del. Det faller ju tillbaka på mig själv, sa Hanne Kjöller till Kulturnyheterna i en intervju i september.

Hanne Kjöller kritiseras för ny bok

I den anmälan som nu nu kommit till Justitiekanslern kallar mannen faktafelet för grovt förtal och kräver skadestånd på 2,5 miljoner kr.

Efter att felet upptäcktes har förlaget skrivit ett rättelseblad till varje bok och till nästa upplaga ska uppgifterna korrigeras.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hanne Kjöller kritiseras för ny bok

Mer i ämnet