Bild från projektet Myter och verkligheter – en lesbisk odyssé som drar igång våren 2018. Foto: Sara Lindquist

Mentorprogram för konstskapande hbtqi-personer får miljonbelopp

Publicerad

Allmänna Arvsfonden beviljade under torsdagen 7,7 miljoner kronor till projektet Myter och verkligheter – en lesbisk odyssé, skriver föreningen Lesbisk Makt i ett pressmeddelande.

Till våren startar ett mentorsprogram för unga hbtqi-personer som är skapande inom konst- och kultur, med anknytning till Norrland.

Under ett års tid ska verk på ämnet ”lesbisk historia och samtid i Norrland” skapas, som sedan visas runt om i de norra länen. I mars börjar museet, som består av en ombyggd husbil, sin resa genom Norrland för att sprida och samla in lesbisk historia och samtid.

– Vi vill att vårt museum inte bara ska samla in och presentera material utan också vara kunskapsbyggande när det gäller kulturarv, historieskrivning och mänskliga rättigheter, säger Sara Lindquist, projektledare för den lesbiska odyssén i pressmeddelandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer