Svensk fotograf prisas för balett-bilder från Nairobi

Publicerad

Den svenske frilansfotografen Fredrik Lerneryd är en av vinnarna i den prestigefulla fototävlingen Sony World Photography Awards 2018

Lenneryd har utsetts till världens bästa fotograf i kategorin ”samtida frågor” i den professionella klassen för sin fotoserie ”Slum ballet”. Bilderna skildrar flickor och pojkar som lär dig dansa balett i Nairobis slumområde Kibera.

– Jag hoppas att uppmärksamheten som projektet fått kommer hjälpa människor att förstå och se den passion och de drömmar som barnen har, men att den också skapar en annan nivå av förståelse för det dagliga livet som pågår i Kibera, säger Lerneryd i ett pressmeddelande.

Tävlingen anses vara en av världens främsta fototävlingar. Årets tävling var den elfte i ordningen med 320 000 inskickade bidrag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.