Modeexperten: Korta shorts och gummitofflor sommarens trend

Uppdaterad
Publicerad

Korta shorts och gummitofflor ser ut att komma tillbaka till sommarens mode, samtidigt som en Kardashian-inspirerad bikinitrend gör debut.

– Livet är kort och trappan ner lång, så då tycker jag ändå att man ska få ha lite kul och visa upp sig själv, oavsett hur man ser ut, säger kulturjournalisten Kristofer Andersson i Morgonstudion.

Sedan några uppmärksammade bilder på Harry Styles publicerats på Twitter, har artisten och skådespelarens kläder blivit en snackis. Bilderna togs under inspelningen av filmen My Policeman, som utspelar sig på 50-talet och på fotografierna ser vi Styles iklädd i ett par mycket korta shorts. Någonting som spås bli årets sommarmode för herrar.

– I Sverige jiddrar vi varje år om man får ha shorts på stan eller inte. Men om man nu ska ha det ser jag helst att de är väldigt små, säger kulturjournalisten Kristofer Andersson i Morgonstudion.

Kändisars sociala medier inspirerar

Men det är inte bara Harry Styles som under den senaste tiden fått sitt klädval uppmärksammat. Efter att artisten Nicki Minaj lagt ut en bild där hon bär ett par rosa gummiskor sköt försäljningssiffrorna för gummitofflor i höjden.

– Jag tror inte det är meningen att de ska funka stilmässigt. Du kommer inte lyckas ha en välklädd outfit till. Däremot kommer du se rolig ut och det är faktiskt inte negativt jämt, säger Kristofer Andersson.

En ny Kardashian-inspirerad DIY-trend har också börjat synas mer och mer på sociala medier. Den går ut på att vända bikinitoppen upp och ner.

Hör kulturjournalisten Kristofer Andersson prata om dessa trender i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.