Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör kulturjournalisten Johannes Cakar om Kanye Wests möjligheter att bli förlåten. Foto: Evan Agostini

Kulturjournalisten: ”Svårt för West att komma in i värmen”

Publicerad

Kanye West ber om ursäkt för tidigare antisemitiska uttalanden i ett inlägg på Instagram. I en bild med text på hebreiska skriver han att han ångrar sig och ska lära sig av erfarenheten.

”Jag ber uppriktigt om ursäkt till alla judar för alla oavsiktliga utbrott orsakade av mina ord eller handlingar. Det var inte min intention att skada eller vanvörda, och jag ångrar djupt all smärta jag kan ha orsakat”, skriver han.

West har flera gånger pekats ut för antisemitiska uttalanden, vilket kulminerade när han i fjol medverkade i högernationalisten Alex Jones podcast och uttryckte sin beundran för Adolf Hitler. Då avbröt flera klädmärken sina samarbeten med artisten, och han släpptes också av sitt skivbolag.

”Svårt att komma in i värmen”

Är världen redo att förlåta Kanye West? Det beror på vem du frågar, menar kulturjournalisten Johannes Cakar.

– Jag tror absolut det finns fans som har tagit skada av det Kanye West har sagt och gjort, men jag tror det är en väldigt stor del om bara bryr sig om att få lyssna på hans musik, säger han och fortsätter:

– Om modern musik är bibeln så är Kanye West Jesus.

Men när det gäller förlåtelse från musikindustrin och företag som West har samarbetat med så tror inte Cakar att en ursäkt på Instagram räcker.

– Där tror jag det blir svårt för honom att komma in i värmen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.