Foto: Netflix/HBO/Itv/Channel4

Kulturnyheterna tipsar: Tre tv-serier som inte tar hela sommaren

Uppdaterad
Publicerad

Kulturnyheterna tipsar om tre tv-serier med halvtimmesavsnitt och ett begränsat antal säsonger för den som vill hinna med annat i sommar.

Företaget Quibi (står för Quick bites) satsade på tv-serier och filmer i det korta formatet – under tio minuter. Förra veckan rapporterades det att användarna flyr appen, så kanske är det långa formatet fortfarande dominerande i tv-världen. Förhoppningsvis har det korta formatet ändå en framtid.

När inte restriktionerna för längd finns i form av nitisk schemalagd tv-tablå blir det väldigt mycket dödköttsminuter med onödiga sidospår för att hålla tittarna så länge som möjligt på strömningssajterna.

Kulturnyheternas sommartips

För den som har tröttnat på timslånga avsnitt och massvis med säsonger tipsar Kulturnyheterna om tre tv-serier med avsnitt på max en halvtimme. Två av dem finns dessutom bara i en säsong.

Se tipsen i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kulturnyheternas sommartips

Mer i ämnet