Kulturprofilen Jean-Claude Arnault döms för två fall av våldtäkt i hovrätten. Foto: Jonas Ekströmer, TT

Kulturprofilen överklagar till Högsta domstolen

Uppdaterad
Publicerad

Den så kallade Kulturprofilen, Jean-Claude Arnault, överklagar våldtäktsdomen i Svea hovrätt till Högsta domstolen. Det framgår av ett pressmeddelande från HD.

Det var i början av december 2018 som Jean-Claude Arnault dömdes till två och ett halvt års fängelse för två fall av våldtäkt mot samma kvinna. Han dömdes även till att betala skadestånd till målsäganden.

Anrault har nu överklagat hovrättens dom till Högsta domstolen som kommer att låta honom utveckla grunderna för överklagandet och skälen för prövningstillstånd fram till den 28 januari 2019. Prövningstillståndet behövs för att Högsta domstolen ska pröva målet.

Justistiesekreteraren Maria Ulfsdotter Klang säger till Kulturnyheterna att ärendet kommer att ”hanteras skyndsamt” med anledning av att Jean-Claude Arnault sitter häktad. Därför tror Ulfsdotter Klang att beslut om prövningstillstånd kommer att kunna lämnas ”inom några veckor” efter den 28 januari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.