Kulturprofilens advokat Björn Hurtig Foto: Janerik Henriksson/TT

Kulturprofilens advokat överklagar häktningsbeslutet

Uppdaterad
Publicerad

Kulturprofilen befinner sig i häktet i väntan på dom. Han är på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt.

Nu överklagar mannens advokat, Björn Hurtig, häktningbeslutet.

På måndagen beslutade Stockholms tingsrätt att häkta den så kallade kulturprofilen, på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt. Kulturprofilen åtalas för två fall av våldtäkt mot samma kvinna, men nekar till brott.

Dom kommer enligt Tingsrätten att tillkännages på måndag, och i väntan på den sitter kulturprofilen häktad. Efter rättens beslut om att häkta kulturprofilen, sa hans advokat, Björn Hurtig, till Kulturnyheterna:

Kulturprofilen

– Det som händer nu när att vi ska hem och slicka såren så klart och fundera på hur vi ska gå vidare. Vi får invänta domen men när den kommer ska vi överklaga. Vi ska fundera på om det är värt att överklaga häktningsbeslutet. Vi är litegrann tagna på sängen.

Nu meddelar Hurtig att han överklagar häktningsbeslutet. I ett sms till Kulturnyheterna bekräftar advokaten att ett överklagande kommer att lämnas in till Hovrätten under dagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kulturprofilen

Mer i ämnet