Lars Winnerbäck under en spelning i Oslo 2015. Foto: Heiko Junge/TT

Lars Winnerbäck skjuter fram sin sommarturné

Publicerad

På grund av coronapandemin skjuter nu Lars Winnerbäck fram sin sommarturné till nästa år. De planerade festivalspelningarna hoppas han däremot kunna medverka på.

– Jag har full förståelse för att det måste göras. Jag ser fram emot festivalerna och en revanschsommar 2021, säger han i en kommentar.

Lars Winnerbäck skulle för första gången på flera år göra en sommarturné genom landet. Men på grund av coronapandemin skjuts nu hela turnén fram till nästa sommar.

”Enormt tungt”

I ett pressmeddelande konstaterar arrangörerna att ingen vet när förbudet på folksamlingar på över 500 personer kommer tas bort. Och att situationen nu är för osäker för att de ska kunna gå vidare med planerna.

– Det känns enormt tungt att skjuta delar av turnén. Tufft för musiker och tekniker, och tråkigt för publiken. Men jag har full förståelse för att det måste göras. Jag ser fram emot festivalerna och en revanschsommar 2021, säger Lars Winnerbäck.

Biljetterna gäller nästa år

Nya datum har nu släppts för sommaren 2021 i stället. Biljetterna för årets konserter kommer att gälla även då. De festivalspelningar som Winnerbäck har inbokade kommer han däremot att medverka på förutsatt att festivalen arrangeras som planerat.

Nya datum för turnén 2021

9/7 Helsingborg, Sofiero Slott

18/7 Göteborg, Trädgårdsföreningen

24/7 Skellefteå, Nordanåområdet

1/8 Varberg, Fästningen

5/8 Borgholm, Kapelludden

6/8 Eskilstuna, Sundbyholms Slott

7/8 Lidköping, Läckö Slott

13/8 Kristianstad, Tivoliparken

14/8 Huskvarna, Folkets park

27/8 Stockholm, Zinkendamms IP

28/8 Linköping, Stångebro 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.