Konstnären, skådespelaren och författaren Lasse Åberg. Foto: TT

Lasse Åbergs liv blir dokumentär: ”En unik personlighet inom kulturområdet”

Uppdaterad
Publicerad

I maj nästa år blir Lasse Åberg 80 år. I samband med detta gör SVT två entimmesprogram om denne folkkäre kulturpersonlighet. Dokumentären som fått namnet En ängslig gosses memoarer följer den folkkäre konstnären från födelseåret 1940 fram till idag.

– Lasse Åberg är en unik personlighet inom kulturområdet. Han har påverkat många i Sverige under hela sitt liv, vilket gör att vi tycker det är viktigt att göra en dokumentär som helt enkelt speglar och belyser hans unika och händelserika liv, säger producenten Björn Sjönell till Kulturnyheterna.  

Skådespelare, filmskapare, konstnär med mera. Genom åren har Lasse Åberg hunnit med en hel del. En inte helt oangenäm position att bygga dokumentär på, menar Björn Sjönell.

– Mig veterligen är så är det svårt att hitta någon inom kulturområdet i Sverige som har den bredden som han har och som har skapat så mycket. Därför är det väldigt intressant att jobba både tillsammans med Lasse, och att berätta om honom.

En ängslig gosses memoarer kommer ha premiär under våren 2020.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.