Lasse Stefanz i Melodifestivalen 2011. Foto: Scanpix

Tusentals fans kämpar för Lasse Stefanz

Uppdaterad
Publicerad

Beskedet om framtiden för Lasse Stefanz dröjer – men 3.400 fans kämpar just nu för att rädda bandet.

I två dagar har bokningsbolaget suttit i krismöte om Lasse Stefanz framtid – efter att sångaren Olle Jönsson plötsligt meddelat att han gjort sin sista spelning med bandet. Bokningsbolaget vill inte bekräfta att sångaren hoppat av.

– Vi hoppas kunna gå ut med information senare idag, inte minst för fansens och arrangörernas skull, säger Monica Premberg på bokningsbolaget LS Tonart.

Lasse Stefanz

Samtidigt pågår febril aktivitet bland fansen. I facebookgruppen ”Operation rädda Lasse Stefanz” delar fansen med sig av bilder och hälsningar till bandet. Gruppen har hittills fått 3.400 medlemmar.

– Förhoppningsvis får Lasse Stefanz se vilket stöd de har. Det spekuleras mycket, och folk skriver och lägger upp bilder på sig själva tillsammans med Olle och bandet, säger Therese Waleteg, som startade gruppen i måndags.

Vädjar till sångaren att stanna

Gruppen fungerar som en sorts terapi för inbitna fans. Många vädjar till Olle Jönsson att stanna i bandet. ”Utan Olle Jönsson finns inte Lasse Stefanz” och ”Olle Jönsson är frontfiguren, utan honom – inget Lasse Stefanz” lyder några av kommentarerna.

Bandet har ett 40-tal spelningar inbokade fram till april nästa år.

– Jag ska åka på fyra av dem, nästa i Mora den första december. De måste ju sluta någon gång, men de kan inte sluta nu, säger Therese Waleteg.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Lasse Stefanz

Mer i ämnet