Olle Jönsson i Lasse Stefanz. Foto: Scanpix

Splittras Lasse Stefanz?

Uppdaterad
Publicerad

Frontfiguren Olle Jönsson hoppar av det legendariska dansbandet Lasse Stefanz.

Sångaren och före detta trummisen Olle Jönsson hoppar av Lasse Stefanz – ett av Sveriges största och mest populära dansband. Det meddelade han i ett mail till de andra bandmedlemmarna och skivbolaget Warner Music i går.

Beskedet kom som en överrakning för alla i bandet och den direkta orsaken till avhoppet är oklar, enligt Expressen.

Lasse Stefanz

Lasse Stefanz bildades i Kristianstad 1967, då Olle Jönsson bara var tolv år. Han är den sista medlemmen kvar från orginalbandet. Bandet blev trendsättare inom dansbandsvärlden då det sista s:et i bandnamnet byttes ut mot ”z”, något som många andra band tagit efter.

”Årets dansband”

Tillsammans med Christina Lindberg fick Lasse Stefanz 1990 en stor framgång med låten ”De sista ljuva åren”, som låg 65 veckor på Svensktoppen. I år fick bandet utmärkelsen ”Årets dansband” på Guldkalvengalan i Malung för fjärde gången, och de var med i sommarens upplaga av Allsång på Skansen.Vad som nu händer med Lasse Stefanz är oklart. De har ett 40-tal spelningar inbokade fram till april nästa år.

Kulturnyheterna söker Lasse Stefanz för en kommentar.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Lasse Stefanz

Mer i ämnet