Olle Jönsson har sjungit i Lasse Stefanz sedan 1967. Foto: Scanpix

Lasse Stefanz sångare är sjukskriven

Uppdaterad
Publicerad

Lasse Stefanz sångare Olle Jönsson är sjukskriven. Först nästa vecka ger bandet besked om framtiden.

På onsdagskvällen skickade dansbandet Lasse Stefanz ut ett pressmeddelande via sitt skivbolag. Gruppen konstaterar att det har ”rådit förvirring” kring bandet och sångaren Olle Jönsson, och berättar att han är sjukskriven tills vidare. Därför blir helgens konserter inställda. Bandet skriver dock inte varför sångaren är sjukskriven.

”Förvirringen” som nämns rör uppgiften att Olle Jönsson ska lämna Lasse Stefanz, efter 45 år som frontfigur och sångare i det folkkära bandet.

Lasse Stefanz

”Mycket kvar att ge”

Än vill inte gruppen ge något besked kring sin och Olle Jönssons framtid, men medlemmarna skriver att de fortfarande har mycket kvar att ge. Nästa vecka, efter några dagars betänketid, ska fansen få ett svar:

”Vi behöver dock några dagars arbetsro och nästa vecka hoppas vi kunna ge ett klart besked om vad som gäller framöver (...)  Vi ber om publikens och arrangörernas förståelse ytterligare ett par dagar” skriver Lasse Stefanz.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Lasse Stefanz

Mer i ämnet