Lawen Redar (S) om ministerposten: ”Finns ingenting på bordet”

Uppdaterad
Publicerad

Lawen Redar är kulturpolitisk talesperson för Socialdemokraterna och en het kandidat till kulturministerposten. Om så blir fallet skulle hon ingå i en regering som sannolikt får styra med en M, KD och SD-budget.

– De har förhållit sig till regeringens budget på kulturområdet, så det blir inga ändringar, säger hon till Kulturnyheterna.

Lawen Redar har lång erfarenhet inom kulturpolitik och spås bli den nya kulturministern av flera experter på området, om S får bilda regering.

Är du Sveriges nästa kulturminister?

Det finns ingenting på bordet, vi är mitt i den här processen. Vad jag jobbar med just nu är att hantera budgetsituationen, säger Lawen Redar.

Oppositionens budget

Ett sannolikt utfall av den regeringskris som uppstått är att en helt socialdemokratiskt ledd regering kommer att få styra landet med en budget sammansatt av oppositionen.

På kulturområdet innebär det dock inga direkta förändringar, menar Lawen Redar, kulturpolitisk talesperson för Socialdemokraterna.

– Återstartsbidrag till kultursektorn, idrottssatsningar, filmproduktionsincitament. Allt det kvarstår. Därutöver lägger man till 45 miljoner till scoutrörelsen och äldres tillgång till kultur, säger hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.