Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Liamoo och Maria Sur vidare till final i Melodifestivalen

Uppdaterad
Publicerad

Melodifestivalens andra deltävling i Göteborg slutade med att den eldiga Liamoo och Maria Sur tog sig vidare till finalen.

Liamoo som knep den första finalplatsen kunde knappt fokusera på sången då han fick framföra sitt nummer ”Dragon” en gång till:

– Jag är för glad... Jag älskar er, utbrast han mellan verserna.

Liamoo tillägnade segern sin dotter som var på plats och hade svårt att beskriva känslan att vinna med flest röster av alla.

– Det går inte att beskriva den känslan. Det känns fantastiskt att få göra detta i sin hemstad och få sjunga en låt som heter Dragon under drakens år.

Melodifestivalen 2024

Under hans uppträdande var det bland annat stora eldpelare som flammade upp och Liamoo bekräftade att det var varmt på scenen.

– Det är väldigt varmt, även om man sitter längst bak i arenan känner man värmen och jag står mitt på scen.

Det var fjärde gången som Liamoo gick direkt till final, och kommentator Ronny Larsson anmärkte att Liamoo hade tävlat i den andra delfinalen varje gång.

Maria Sur vidare igen

Ukrainskan Maria Sur gick till final för andra året i rad. Denna gång sjöng hon låten ”When I'm Gone”, som var poppigare än förra årets ballad.

– I'm feeling amaaazing, thank you so much! sa en mycket glad Maria Sur efter programmet.

Vidare till finalkvalet gick Fröken Snusk och Dear Sara. För Engmans Kapell och C Joe slutade tävlingen i Göteborg.

Lotta Engberg och Kristian Luuk ikonförklarade

Med ”Fyra Bugg & en Coca Cola” vann Lotta Engberg Melodifestivalen år 1987 och under programmet valdes hon in i ”Melodifestivalen Hall of Fame 2024”. Tittarna fick även höra en ny version av den klassiska låten framförd av Viktor Norén och Klubben.

– Jag har önskat att bli med i denna klubben länge, sa Lotta Engberg.

Även Kristian Luuk valdes in i Hall of Fame för sina insatser som programledare år 2007 och 2008. Han tilldelades både det gyllene priset och ett lustigt tacktal av en motvillig Björn Gustafsson.

– Den kommer stå bredvid grammisen vi fick för Hassanskivorna, sa Kristian Luuk om priset.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Melodifestivalen 2024

Mer i ämnet