Författaren Douglas Adams och några av skådespelarna från filmatiseringen från 2005. Foto: AP/TT

Liftarens guide till galaxen blir tv-serie på nytt

Uppdaterad
Publicerad

Sci-fi-klassikern Liftarens guide till galaxen ska bli tv-serie igen. Douglas Adams radioteater från 1978 filmatiserades senast 2005 och kom som tv-serie 1981.

Douglas Adams Liftarens guide till galaxen sändes som radioteater i brittiska BBC mellan 1978 och 1980, blev sedan ett flertal succéromaner och har filmatiserats både som tv-serie (1981) och film (2005).

Nu är det alltså dags igen, rapporterar Deadline. Det amerikanska bolaget Hulu ska utveckla en ny tv-serie av sci-fi-klassikern med Carlton Cuse, som varit projektledare för tv-serien Lost, vid rodret och Jason Fuchs (Wonder woman) som manusförfattare.

Liftarens guide till galaxen handlar om Arthur Dent som räddas ombord på ett rymdskepp precis innan jorden förintas för att en intergalaktisk motorväg ska byggas precis där jorden råkar ligga. Med sig har han Liftarens guide till galaxen, aningen bättre än andra reseböcker för att den är lite billigare än andra reseböcker och framför allt har den ”TA DET LUGNT” skrivet i störa vänliga bokstäver.

När serien förväntas ha premiär är inte känt.

Liftarens guide till galaxen

Började som radioteater, men är mest känd i bokform. Serien består av fem böcker:

1. Liftarens guide till galaxen

2. Restaurangen vid slutet av universum

3. Livet universum och allting

4. Ajöss och tack för fisken

5. I stort sett menlös

Författaren Douglas Adams föddes i Cambridge 1952 och dog i Kalifornien 2001. Han är mest känd för Liftarens guide till galaxen, men skrev också sketcher åt Monty python, tv-avsnitt till Doctor Who och två böcker om privatdetektiven Dirk Gently.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.