Chester Bennington blev 41 år gammal. Foto: TT

Linkin Parks sångare Chester Bennington hittad död

Uppdaterad
Publicerad

Det amerikanska rockbandet Linkin Parks sångare Chester Bennington har hittats död i sitt hem i Los Angeles, USA. Under torsdagen hyllades sångaren av musikvärlden.

Larmet kom in klockan nio på morgonen lokal tid när räddningstjänst åkte till den adress i Palos Verdes Estates i Los Angeles där Linkin Parks sångare Chester Bennington hittades död. Dödsfallet har bekräftats av en rättsläkare, rapporterar nyhetsbyrån AP, men ännu har det inte kommit officiella uppgifter om dödsorsak.

Chester Bennington blev 41 år gammal och lämnar efter sig fru och sex barn.

Slog igenom år 2000

Bennington har varit Linkin Parks frontfigur sedan 1999. Det sägs att bandet kom att heta Linkin Park efter Chester Benningtons dagliga resa till replokalen förbi parken Lincoln Park.

Linkin Park slog igenom år 2000 med debutalbumet Hybrid Theory och låten ”In The End”. Senare fick de en hit med Jay-Z-samarbetet ”Numb/Encore”. Bandet har sålt 70 miljoner album och vunnit två Grammystatyetter. Sista albumet med Chester Bennington släpptes så sent som i maj i år och bandet spelade på Bråvalla festival i Sverige i slutet av juni.

Tidigare i år hyllade Bennington sin vän, Soundgardensångaren Chris Cornell efter att Cornell tagit livet av sig under en turné. Precis som Cornell hade Chester Bennington länge problem med alkohol och droger.

LÄS MER: Rockstjärnan Chris Cornell är död

Förutom karriären i Linkin Park uppträdde Bennington även med bandet Stone Temple Pilots.

Hyllas av kollegor

Många kollegor i musikbranschen tog till sociala medier för att hylla Bennington.

”Chockad och hjärtekrossad, men det är sant”, skriver bandkollegan Mike Shinoda på Twitter.

”Bokstavligen den mest imponerande talangen jag sett live”, skriver Rihanna.

Bryan Adams och Guns n Roses Duff McKagan uppdaterade med ett enkelt ”Vila i frid”.

”Jag gråter. Chester berättade nyligen för mig hur lycklig han var... Han var en sådan rar och begåvad man... Jag är sörjer för hans familj, bandmedlemmar och fans”, skriver Nikki Sixx.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.