Foto: TT

Liza Minellis Cabaret-hatt på auktion

Uppdaterad
Publicerad

Liza Minelli har rensat i garderoberna och auktionerar bland annat bort sitt karaktäristiska plommonstop från filmen Cabaret, där hon spelade nattklubbssångerskan Sally Bowles.

Den amerikanska skådespelerskan och sångerskan säljer dessutom 1000 föremål som tillhört henne själv, hennes mamma, därtill filmikonen, Judy Garland och papa – regissören Vincente Minelli – under en auktion i Calabasas i Kalifornien.

Bland föremålen som går under klubban finns även hennes Rolls Royce Silver Shadow och originalmanuset till Cabaret med handskrivna anteckningar.

Enligt Joe Maddalena, ansvarig för auktionen som fått titeln Profiles in history, är det här ett unikt tillfälle för fans att lägga vantarna på föremål med koppling till den berömda familjen.

– När kändisar auktionerar bort föremål brukar det handla om inredningsprylar, men det här är mer omfattande. Liza Minelli är en kulturell ikon, och det här är även den största Judy Garland-samlingen som någonsin har sålts.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.