Loreen drar sig ur festival i Baku. Foto: Magnus Andersson/TT

Loreen ställer in oligarkframträdande

Publicerad

Blankspot avslöjade under måndagen att Eurovision-vinnaren Loreen var bokad att uppträda på en musikfestival arrangerad av en azerbajdzjansk oligark. Nu ställer Loreen in framträdandet.

Festivalen Dream fest @ Sea breeze ägs och arrangeras av oligarken Emin Agalarov.

Agalarov finns med på Ukrainas lista över individer som gjort affärer med Ryssland och därmed fått sanktioner mot sig, skriver Blankspot.

Kulturnyheterna har sökt Loreen för en kommentar. Skivbolaget Universal hänvisar till plattformen Discord där Loreen skriver att hon ställer in sin medverkan:

”Jag och mitt brittiska bokningsbolag har fått ny information om Dream Fest-festivalen i Azerbajdzjan som jag inte har varit medveten om tidigare. Jag har valt att ställa in mitt framträdande innan det offentliggjordes”, skriver hon.

2012 uppträdde Loreen i Azerbajdzjans huvudstad Baku under Eurovision song contest där hon vann med ”Euphoria”. Då träffade hon människorättsorganisationer i landet.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
2012 intervjuade SVT Loreen i Baku, Azerbajdzjan, där hon träffade människorättsorganisationer i samband med Eurovision song contest. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.