Här är Louise Epsteins nya program: ”Handlar om hjärnan”

Uppdaterad
Publicerad

I tolv års tid hördes Louise Epstein i P1 i det numera nedlagda programmet ”Nordegren och Epstein”. Nu är det premiär för hennes nästa projekt: podcasten ”I hjärnan på Louise Epstein” tillsammans med psykiatrikern Anders Hansen och professorn i neurovetenskap Ola Hermansson.

Serien kommer handla om hjärnans process kopplat till existentiella frågor och samhället. I ett avsnitt berättar Louise Epstein om hur hon resonerade när hon skulle få barn.

– Jag var jättekär i min man men vägde också in att han var bra på matte. Själv har jag inte varit det. I programmet fördjupar vi om det är etiskt försvarbart att resonera så här, säger hon i Morgonstudion.

”Vi är alla lite narcissister”

Med sig i studion för att komma med olika perspektiv på vad som händer i hjärnan finns professorn i neruovetenskap Ola Hermansson och psykiatrikern Anders Hansen. Den senare känns bland annat igen från programmet ”Din hjärna”.

Det verkar finnas en otrolig fascination för hjärnan?

– Det är ju våra egna hjärnor som styr vad vi är intresserade av. Det är min hjärna som är jätteintresserad av sig själv. Så vi är alla lite narcissister som går omkring här, säger Ola Hermansson.

Se intervjun med Louise Epstein i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.