Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
På Berwaldhallen i Stockholm firade radioduon ”Nordegren och Epstein” sin sista direktsändning med bland annat bandet First Aid Kit och Akademiledarmoten Horace Engdahl. Foto: SVT och Berwaldhallen Play

Stjärnspäckad sändning avslutade ”Nordegren och Epstein”

Uppdaterad
Publicerad

Efter tolv år i etern går talkshowen “Nordegren och Epstein” i P1, i graven. Från Berwaldhallen i Stockholm sände de sitt sista direktsända program under onsdagen.

– Vi har aldrig haft en utvärdering om vad programmet ska vara. Men med tiden har vi fattat vad lyssnarna gillar, säger Louise Epstein.

I slutet av förra året meddelade radioduon Louise Epstein och Thomas Nordegren att de skulle lägga ner programmet ”Nordegren och Epstein” efter tolv år tillsammans i P1. Under onsdagseftermiddagen firades avslutningen med en galasändning från Berwaldhallen i Stockholm.

I den allra sista och dubbelt så långa direktsändningen fanns gäster som Horace Engdahl, Radiosymfonikerna och First Aid Kit.

– Det bästa är när lyssnare berättat att de varit väldigt nedstämda och deprimerade och så har de haft som rutin att lyssna på oss klockan tre och känt att det här varit antidepp. Det har betytt mycket för mig, säger Louise Epstein.

Även Thomas Nordgren framhåller hur radioduon och mediet skapat ett starkt engagemang bland lyssnarna.

– Man blir en del av deras vanor, man dricker kaffe, somnar eller har sex när man lyssnar på oss och när vi då försvinner blir många störda över att deras rutiner försvinner, säger Thomas Nordgren.

Nya programledare tar över 

I veckan stod det även klart att det blir Katherine Zimmerman som tar över efter radioduon “Nordgren och Epstein”.  

Tillsammans med Jonas Bonnier, Parisa Amiri och Kristoffer Ahonen Appelquist kommer hon att sända mellan 15 och 16 på vardagar i P1. Den 30 januari sänds första programmet av ”Talkshow”. 

Under torsdagseftermiddagen sänds ett sista, förinspelat program av Nordegren och Epstein, med ett potpurri av höjdpunkter från radioduons år tillsammans.

Hör mer om ”Nordegren och Epstein” i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.